top of page

Seznamte se s Lukášem Tanečkem, zakladatelem společnosti Lutan s. r. o.

Aktualizováno: 4. 10. 2022

Společnost Lutan s. r. o. je jedním ze dvou dopravců Bezba dopravy, díky kterým se naši klienti dostanou tam, kam potřebují. Menší dopravní společnost si vysnil, založil a stále rozvíjí Lukáš Taneček, pro kterého je práce v tomto oboru doslova "dream job", který si chtěl splnit už jako malý kluk.




S Lukášem Tanečkem jsme se potkali v Satalicích, kde sídlí jeho dopravní společnost, kterou v roce 2017 založil. K dopravě měl vztah už od dětství. Jako kluka jej zajímalo cokoli, co jezdí, od motorek a aut přes autobusy až po traktory. Tři měsíce před patnáctými narozeninami si začal dělat autoškolu na malou motorku, aby hned v patnácti mohl vyrazit na silnice jako hrdinové filmu Bezstarostná jízda. Po řidičáku na motorku následovaly další skupiny a nakonec i autobus. Krátce po škole si našel zaměstnání ve společnosti, kde se v pracovní náplni dopravní téma vyskytovalo alespoň okrajově. Protože Lukáše svět dopravy zajímal čím dál víc, neváhal, a založil a postupně budoval svou vlastní dopravní společnost Lutan s. r. o., která zajišťuje provoz některých linek ve Středočeském kraji, smluvní přepravu malými autobusy a přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace speciálně upravenými minibusy po Praze a okolí.


Lutan je sice menší firma, ale s velkým dosahem. Smluvní klienti se mohou podívat kamkoli v rámci celé Evropy. Linkové autobusy cestují mezi Lysou nad Labem, Benátkami nad Jizerou, Beznem, Mladou Boleslaví a zajíždí také do Kněžmostu nebo Sobotky. Od ledna 2022 se Lukáš a jeho kolegové stali jedním ze dvou kmenových dopravců Bezba dopravy. Vozový park Lutanu v současnosti čítá 18 vozidel pro Bezba dopravu a 7 autobusů pro linkovou dopravu. Na konci roku 2022 se rozšíří o další dva přírůstky v podobě nových autobusů pro veřejnou linkovou dopravu. Naprostou prioritou pro Lukáše a jeho tým je komfort a spokojenost cestujících. Před kvantitou upřednostňuje kvalitu. Každodenní činnosti inženýra Lukáše Tanečka se ve firmě různí - někdy musí zůstat celý den v kanceláři a "úřadovat", jindy tráví veškerý čas v terénu. Každý den je zkrátka jiný. Je také potřeba rozumně rozdělit starost mezi autobusy a Bezba dopravu.


Spolupráce s námi je pro Lukáše a jeho tým nová zkušenost, která přinesla do už tak vysněné práce plno nových výzev a také dobrý pocit z toho, co společně děláme a komu pomáháme. Oproti linkové dopravě vyžaduje spolupráce s Bezba dopravou specifický přístup a plno věcí je potřeba dělat jinak. Přesto věříme, že jsou naši klienti s výběrem našich dvou dopravců spokojeni a že se jim dostává potřebné péče kvalitně a s přidanou hodnotou. Společná cesta začala s vypsáním výběrového řízení. Jakožto dopravní firma sledoval a studoval tým společnosti Lutan s. r. o. všechny vypsané soutěže týkající se osobní přepravy. Po nastudování zadávací dokumentace jim zakázka od nás přišla zajímavá a smysluplná, podali nabídku, vyhráli a stali se součástí rodiny Bezba dopravy.


Lukáš se zajímá o alternativní pohony, jako například vodík a stále rád řídí. Když zrovna neřídí firmu nebo autobus, čerpá energii ve svém menším jabloňovém sadě.

Bezba dopravě přeje Lukáš hlavně spokojené klienty a spokojené řidiče, které práce baví a vidí v ní smysl. Dále doufá v možnost rozšíření vozového parku, tak abychom byli schopni pokrýt požadavky všech klientů.









0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page