top of page

Seznamte se s Vojtou Myškou, dispečerem a řidičem Bezba dopravy

Nahlédněte pod pokličku pracovního nasazení našeho dispečera a příležitostného řidiče modrých vozů, kterého vždy doprovází jeho věrná čtyřnohá parťačka Sára.


Vojta se narodil v Ostravě, odkud se krátce na to Vojtova rodina přestěhovala do Prahy, kde vystudoval Gymnázium na Pražačce. Už jako malý kluk se zajímal o techniku, ke které byl veden svým tatínkem. To vedlo k jeho zájmu o modelové železnice a postupně se jeho záliba posouvala dále přes tramvaje až k autobusům. Po maturitě Vojtu živila práce za volantem malého náklaďáčku, se kterým jezdil po různých stavbách, později se věnoval zaměstnání z úplně jiného soudku, i když částečně se s dopravou přece jen pojilo. Přibližně na dva roky se stal divadelním technikem ve Studiu DVA.


Po nepříjemném covidovém období Vojta hledal novou pracovní příležitost. Našel ji na dispečinku Bezba dopravy, kde si mohl vyzkoušet něco nového a poznat jaké to je pracovat v profesi, kde je denním chlebem pomoc těm, kteří to potřebují. Při směnách na dispečinku Vojtu doprovází vždy jeho čtyřnohá parťačka Sára, kterou jste už mohli zaregistrovat na našich sociálních sítích. V Bezba dopravě působí Vojta jako dispečer, podílí se na dlouhodobém plánování a zároveň příležitostně jezdí u jednoho z našich kmenových dopravců. Jeho společnice Sára je pochopitelně miláčkem, maskotem a spolehlivým hlídačem našeho sídla v Libuši. Když se Vojty zeptáte na typický den dispečera, tak bez váhaní odpoví: „Jediné teplé kafe, studené kafe, zapomenuté kafe, vyschlé kafe, miliarda hovorů, miliarda mailů“. Tak by mohla svůj typický den definovat celá naše dispečerská parta. Místo rádia u nás po celý den vyzvání telefony a typický zvuk příchozího hovoru doplňují hlasy kolegů, kteří s klienty domlouvají termíny nebo řeší mimořádnosti s řidiči. Vojta si práce pro Bezba dopravu cení a zrovna tak si cení svých kolegů.


O naší partě mluví jako o týmu přátel - fajn kolegů, velmi pracovitých lidí, kteří chtějí dělat něco pro pomoc ostatním a na které se dá spolehnout v každé situaci. Ve svém volném čase se věnuje tomu, co má nejraději. Sbírá historická vozidla s hmotností převážně nad 3,5 tuny. V současnosti jeho vozový park tvoří dva autobusy a jedno nákladní auto, do budoucna plánuje svou sbírku ještě rozšiřovat. Volné dny samozřejmě tráví se svou psí parťačkou. Co by Vojta popřál Bezba dopravě do budoucnosti? Trpělivé klienty, více aut, aby si kolegové stále uchovali ty vlastnosti, díky kterým spolu vycházíme a je nám fajn i za neustálého drnčení telefonů a hromádky hrnečků s nedopitou ranní kávou.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page